İSTANBUL / EYÜPSULTAN - Mareşal Fevzi Çakmak Çok Programlı Anadolu Lisesi

Aday Öğrenciler İçin Okul Tanıtımı

ADAY ÖĞRENCİLER İÇİN OKUL TANITIMI

Okulumuz, İstanbul ili Eyüpsultan ilçesinde altın boynuz Haliç'in kıyısında nezih bir semt olan Nişanca Mahallesinde 1950'li yıllarda askeri dikimevi olarak kullanıldıktan sonra gerekli restorasyonlar yapılarak Eyüpsultan'da kabri bulunan son mareşal rütbeli kahramanımızın adını alarak 2000 yılında "Mareşal Fevzi Çakmak Ticaret Meslek Lisesi" adı altında eğitim öğretime başlamıştır. 2014 yılında ise "Mareşal Fevzi Çakmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi" adını aldı. Ardından 14.06.2018 tarihli Bakanlık onayı ile "Mareşal Fevzi Çakmak Çok Programlı Anadolu Lisesi" adını alarak dönüşümü yapıldı.

Okulumuzda Anadolu Meslek programı ve Anadolu Lisesi okul türleri bulunmaktadır. Anadolu Meslek programında; Bilişim Teknolojileri, Büro Yönetimi, Muhasebe ve Finansman Alanı  ve Özel Eğitim Sınıfı bulunmaktadır.

Okulumuzda faaliyette bulunmakta olan alanlardan Bilişim Teknolojileri alanında Web Programcılığı ve Veri Tabanı Programcılığı dalı; Büro Yönetimi alanında Yönetici Sekreterliği dalı; Muhasebe ve Finansman alanında Bilgisayarlı Muhasebe dalı bulunmaktadır.

Okulumuzda ikili ve karma eğitim yapılmakta olup yaklaşık 100 öğretmen ve 1500 öğrenci ile eğitim öğretime devam edilmektedir.

Okulumuzun misyonu; kamu ve özel sektörün iş gücü taleplerini karşılamak için, ulusal ve uluslararası standartlara uygun mesleki donanıma, meslek ahlâkına ve iletişim becerilerine sahip iş gücü yetiştirmektir.

Okulumuzun vizyonu; 21.yüzyıl becerilerine sahip, alanında mesleki yeterliliği olan, evrensel değerler ile donanmış bireyler yetiştiren, kalite standartlarına ulaşmış lider bir kurum olmaktır.

Okulumuz sosyal sportif ve kültürel alanda birçok başarı kazanmış bulunmaktadır. Her yıl futbol, futsal ve basketbol spor dallarında gerek yerel gerekse ulusal düzeyde turnuvalara katılım sağlanmaktadır.

11.09.2017-10.09.2018 tarihleri arasında Erasmus + Avrupa Birliği Projesi kapsamında Almanya, Macaristan ve İtalya'da Bilişim Teknolojileri öğrencileri Server Kurulumu ve Yönetimi Stajı gerçekleştirilmiştir.

Okulumuz 2018 yılında "Sağlıklı Okul, Temiz Okul Kampanyası" ve "Beyaz Bayrak Projesi" kapsamında sağlık ve temizliğin sembolü Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Okul olarak ödüllenmiştir.

Okulumuzda 30 derslik, 5 bilgisayar laboratuvarı, 1 fen laboratuvarı ve özel eğitim sınıfı ile öğrencilerimize hizmet verilmektedir. Her bilgisayar laboratuvarında 30 adet öğrenci bilgisayarı bulunmaktadır. Bunun yanı sıra okulumuzda bulunan 200 kişilik konferans salonu, kütüphane, erkek ve kadın mescidi, spor salonu ve kantin öğrencilerimizin kullanımına açıktır.

Okulumuz 24 saat gece görüşlü renkli iç ve dış cephe kameralı güvenlik sistemiyle (32 adet) izlenmektedir. Bahçe giriş kapısında nöbetçi kulübesi ve özel güvenlik görevlisi bulunmaktadır. Ayrıca okulumuzda okul polisi de görev yapmaktadır.

Okulumuzda Anadolu meslek programını başarı ile bitiren öğrenciler diplomanın yanı sıra iş yeri açma belgesi alarak mezun olmaktadır. Öğrencilerimiz bankaların, şirketlerin, kamu kurum ve kuruluşlarının bilgi işlem merkezlerinde ve yazılım alanlarında; yönetim kadrolarında; muhasebe ve mali müşavirlik bürolarında, dış ticaret ve finans kuruluşlarının ilgili departmanları ile ticarî işletmelerin muhasebe servislerinde iş bulabilmektedirler. Anadolu Lisesi okul türünde ise zengin akademik eğitimle yüksek öğretime nitelikli öğrenciler hazırlanmaktadır.

Okulumuz ile  İstanbul Ayvansaray  Üniversitesi arasında  Eğitimde İşbirliği Protokolü imzalanmıştır ve söz konusu protokol yürürlüktedir. Bunun yanı sıra okulumuz Farklılıklarımızla Yaşıyoruz Engelleri Birlikte Aşıyoruz, Fuat Sezgin'in İzinde, İstanbul'u Okuyorum, Öğretmenim Elimden Tut, Umudum Öğretmenim, Bir Ses İki Hareket, Bir Harf Bin İstanbul, Öğretmeniyle Güzel İstanbul Projelerini yürütmektedir.

Feshane durağının karşısında bulunan okulumuza ulaşım Eminönü`nden 99A,99,44B,399B,399C,36CE, Şişli`den 55, Taksim`den 55T, Gaziosmanpaşa`dan 55,55T,99A otobüsleri  ulaşım sağlanmaktadır.

MAREŞAL FEVZİ ÇAKMAK ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ OKUL TÜRLERİ

1-   Anadolu Lisesi (Detaylı bilgi için tıklayınız.)

2-   Anadolu Meslek Programı

a.)    Bilişim Teknolojileri Alanı (Detaylı bilgi için tıklayınız.)

-Web Programcılığı Dalı

-Veri Tabanı Programcılığı Dalı

(MEB Mesleki Ve Teknik Genel Müdürlüğü Bilişim Teknolojileri Alanı Tanıtımı için tıklayınız.)

b.) Büro Yönetimi Alanı (Detaylı bilgi için tıklayınız.)

-Yönetici Sekreterliği Dalı

(MEB Mesleki Ve Teknik Genel Müdürlüğü Büro Yönetimi  Alanı Tanıtımı için tıklayınız.)

c.) Muhasebe Ve Finansman Alanı (Detaylı bilgi için tıklayınız.)

-Bilgisayarlı Muhasebe Dalı

(MEB Mesleki Ve Teknik Genel Müdürlüğü Muhasebe Ve Finansman Alanı Tanıtımı için tıklayınız.)

d.) Orta-Ağır Zihinsel Engelliler Özel Eğitim Alanı Özel Eğitim Sınıfı (Detaylı bilgi için tıklayınız.)

11-07-2020

HAFTALIK DERS ÇİZELGELERİ11-07-202011-07-202011-07-202011-07-202011-07-202011-07-202011-07-202011-07-202011-07-202011-07-202011-07-2020

Yayın: 11.07.2020 - Güncelleme: 15.05.2024 09:38 - Görüntülenme: 6918